Postavi komentar

Program sapuna

 Svi sapuni, iz programa ALISA SAPUNA, su biorazgradivi-ekološki sapuni.

 ALISA SAPUNI ne suše kožu, jer sadrže deo ulja koja nisu saponifikovana.

SVI SAPUNI

EUKALIPTUS ZBIRNA

1. Sapun od kozijeg mleka/kefira sa uljem eukaliptusa

Izrađuje se od kozijeg mleka ili kefira i biljnih ulja: masline, palme, ulja semena grožđa i suncokreta. Spada u blage sapune, a prijatan miris ulja eukaliptusa pogoduje raščišćavanju disajnih puteva.

Eukaliptus utiče na rast kose, a kao antiseptik ublažava probleme  na koži glave, jer sprečava rast mikroba i pojavu peruti. Čini kosu zdravom, jakom, sjajnom i elastičnom.

Jedan o sastojaka sapuna je i hladnoceđeno ulje suncokreta. Poznato je da se ovo ulje koristi i u nezi prevremeno rođenih beba, koje su sklone infekcijama, a bogato je vitaminom A, E, B2, B6 i D, mineralima – kalijumom, magnezijumom, gvožđem, kalcijumom, fosforom, selenom, cinkom i polinezasićenim masnim kiselinama. Takođe, ovo ulje sadrži više vitamina E od bademovog ulja.

U kombinaciji sa maslinovim i uljem semena grožđa, povećava elastičnost koži, usporava starenje, štiti kosu i nokte od pucanja.

Pomaže u lečenju kožnih bolesti (psorijaza, ekcemi, jako suva i upaljena kože).

Ovaj sapun se preporučuje za sve tipove kože, a posebno za osetljivu kožu, jer hrani, omekšava i daje potrebnu vlažnost koži.

2. Sapun od kozijeg mleka/kefira sa uljem lavandeLAVANDA SRCE SEPT.15.

Izrađuje se od kozijeg mleka ili kefira i bljnih ulja: masline, palme, ulja semena grožđa i suncokreta. Spada u blage sapune, a ulje lavande daruje blagotvorno dejstvo za ublažavanje opekotina, rana i iziritirane kože. Uništava gljivice, divno miriše, smanjuje stres i opušta.

Sadržaj ulja masline, palme, ulja semena grožđa i suncokreta, obezbeđuju negu suve i osetljive kože, zatežu i revitalizuju zrelu kožu. Dobar je kod uklanjanja akni.

Ovaj sapun je blag i pomaže u lečenju raznih kožnih oboljenja (psorijaza, ekcemi, jako suva i upaljena kože).

Preporučuje se za sve tipove kože.


IMG_20190401_105253 3.
Alisa-ručno rađen sapun sa kantarionom, kamilicom, nevenom i borom

– VEGANSKI SAPUN-

 (ANTIBAKTERIJSKI SAPUN)

Antibakterijski sapun koji sadrži biljna ulja (maslinovo, palmino, semena grožđa i suncokreta), NaOh, sa dodatkom ulja kantariona, kamilice, nevena i eteričnim uljem borovih iglica.

Kantarion-Bogorodičina trava-zaštitinca žena, deluje antibakterijski i antivirusno. Sprečava upalne procese, ubrzava zarastanje rana.

Neven, poznat u naroda kao lek za stotinu bolesti. Izuzetno je bagotovoran za kožu I često se koristi protiv opekotina, rana i promrzlina. Sadržaj provitamina A od pomoći je kod psorijaze, vlažnih i suvih ekcema kao i lišaja koji se perutaju. Stimuliše stvaranje novih ćelija, efikasan je kod gljivičnih oboljenja naročito kandide.

Ulje iglica bora -Snažnog osvežavajućeg mirisa deluje antiinflamatorno, antigljivično i antibakterijski. Ublažava svrab kod ekcema i psorijaze. Podiže raspoloženje, smanjuje nervozu i uznemirenost.

Kamilica blago neguje iziritiranu i upaljenu kožu. Pomaže kod zarastanja manjih povreda i opekotina od sunca, a preporučuje se u i borbi protiv akni. Čini kožu blistavom i sjajnom.

Sapun za lice i telo kao i za intimnu higijenu suve i osetljive kože.

ZELENA GLINA OKRUGLI4. Sapun od kozijeg mleka, sa dodatkom zelene gline i mirisom nane

Sapun koji je obogaćen zelenom glinom i sucim listovima pitome nane. Proizvodi se od kozijeg mleka ili kefira, biljnih ulja, uz dodatka  zelene gline.

Zelena glina je poznata kao lekovita materija, koja je bogata mineralnim solima i oligoelementima jako blagotvornim za kožu. U kontaktu sa vodom, postaje aktivna i dubinski čisti kožu upijajući nečistoću. Ujedno poboljšava cirkulaciju, pilinguje i zateže kožu.  Nana je bogat izvor minerala na prvom mestu kalijuma- osvežava kožu i otklanja neprijatne mirise.

Pogodan je za negu lica i tela za osobe sa masnijom kožom. Osobe sa suvom i osetljivom kožom, ovaj sapun mogu koristiti povremeno kada žele da obave dubinski  piling.

6. Sapun od kozijeg mleka sa mirisom čokolade, cimeta, vanile i karanfilića sa etarskih uljem pomorandžeAlisa-ručno rađen sapun sa kozijim mlekom, vanila ,kakao, cimet i mirisom pomorandže 130 grama

Izrađuje  se od  kozijeg mleka ili kefira i biljnih  ulja – masline, palme, ulja semena grožđa i suncokreta.

Svi sastojci neguju i štite, daju potrebnu vlažnosti. Zatežu i revitalizuju opuštenu kožu i zato se ovaj sapun posebno preporučuje za zrelu kožu, koju treba osvežiti  i nahraniti. Cimet deluje atimikrobno, ubrzava cirkulaciju i samim tim je dobar u borbi protiv celulita. Kakao razbija masne ćelije i zateže kožu, dok miris čokolade, cimeta, vanile i karanfilića, popravlja raspoloženje i budi pozitivne emocije. Etarsko ulje pomorandže sve to upotpunjuje, a dodatak ovsenih pahuljica blago pilinguje.

Kombinacija supstanci, čine da ovaj sapun podstiče metabolizam kože, njenu vlažnost i kolagen što ima za rezultat razgradnju masnih ćelija i smanjenje pora.

Cimet je izvor kalcijuma, bakra, gvožđa, mangana i cinka, a bogat je i vitaminima K i C, kao i vitaminima B6 i B2. Cimet uništava i gljivice.

Preporučuje se za sve tipove kože (za lice i telo).

AKTIVNI UGALJ UKUPAN PROGRAM7. Sapun od kozijeg mleka, sa dodatkom aktivnog uglja, nevenom, etarskim uljem ruzmarina

Kolekcija sapuna Alisa, obogaćena je novim sapunom, koji se izrađuje od kozijeg mleka ili kefira, biljnih ulja: masline, palme, ulja semena grožđa i suncokreta, sa dodatkom aktivnog uglja, nevenom, etarskim uljem ruzmarina.

Po svojim upotrebnim svojstvima, spada u sapune koji duboko čiste i otklanjaju sve nataložene materije koje zatvaraju pore i čine da koža izgleda nečista i estetski neprivlačna.

Aktivni ugalj, ili biljni ugalj,  je trenutno jedna od najatraktivnijih sirovina koja se koristi u kozmetici.

Razlog ove široke primene je njegovo svojstvo da izvlači nagomilanu nečistoću iz pora, popravlja strukturu i opšti izgled kože, čini je glatkom i daje joj svežinu.

Etarsko ulje ruzmarina, poseduju izrazito antimikrobne i antivirusne osobine, popravljaja razmenu materija u tkivima i regeneriše kožu. Takođe, stimuliše pozitivno nervni sistem.

Zajedno sa uljem nevena, daju dobre rezultate u lečenju vlažnih ekcema, čireva i gnojnih rana.

Ovaj sapun se preporučuje za dubinsko čišćenje i osveženje kože lica i tela, ne samo osobama sa problematičnom kožom, već i onima koji žele da održe dobar izgled svoje kože.

Preporucuje  se i osobama koje se aktivno bave sportom ili rekreacijom, kao i tinejdžerima za uklanjanje mladalačkih bubuljica.

8. Alisa-ručno rađen sapun sa kozijim mlekom i  mirisom naneNANA OKRUGLI

Sadrži biljna ulja (maslinovo, palmino, semena grožđa i suncokreta), NaOh, sušenu biljku pitome nane, ulje nevena i eterično ulje nane. Nana je bogat izvor minerala na prvom mestu kalijuma. Sadrzi vitamine C, E, K, B6, A i beta karoten. Otklanja nepirijat miris sa tela I daje osećaj svežine. Deluje umiruće i opušta.

Sapun za sve tipove kože lica i tela.

ČAJNO DRVO OKRUGLI9. Alisa-ručno rađen sapun sa kozijim mlekom, laticama ruže i uljem čajnog drveta

Sadrži biljna ulja (maslinovo, palmino, semena grožđa i suncokreta), NaOh, prehrambenu boju, latice stare sorte mirišljave ruže i eterično ulje čajevca. Ulje čajevca eliminiše čitav spektar bakterija i mikroorganizama – štiti i smanjuje upalne procese na koži-dobro je i  protiv akni i bubuljica. Deluje umirujuće na kožu.

Sapun za sve tipove kože lica i tela

10. Alisa-ručno rađen sapun sa ovsenim pahuljicama , kamilicom, nevenom, kurkumom i limunom (PILING SAPUN) IMG_20190401_104702

Sadrži biljna ulja (maslinovo, palmino, semena grožđa i suncokreta), NaOh, uz dodatak ovsenih pahuljica, kurkume, ulja  kamilice, nevena i eteričnim uljem divljeg limuna.

Piling sapun sadrži ovsene pahuljice koje čiste kožu tako što uklanjaju mrtve ćelije posle čega koža normalno diše, postaje elastična i sjajna.

Neven, poznat u naroda kao lek za stotinu bolesti. Izuzetno je blagotovoran za kožu. Sadržaj provitamina A od pomoći je kod psorijaze, vlažnih i suvih ekcema kao i lišaja koji se perutaju. Stimuliše stvaranje novih ćelija.

Kamilica blago neguje iziritiranu i upaljenu kožu.

Miris Limuna otklanja umor, popravlja raspoloženje i daje energiju. Limun deluje i da  koža bude mekša, a zajedno sa kurkumom pomaže u smanjenju vidljivosti popucalih kapilara i staračkih pega.

Piling sapun se koristi jedan do dva puta nedeljno za sve tipove kože, i spada u VEGANSKE SAPUNE

 


Postavi komentar